Μετά την Abramovic, o ULAY στην Αθήνα!

12.02.2008
Το booze cooperativa σε συνεργασία με το Goethe Institut Athen, παρουσιάζουν έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή καλλιτέχνες, τον Uwe Laysiepen ?aka ULAY- σε μία αναδρομική έκθεση με το έργο του από το 1970 μέχρι το 2006.
Το booze cooperativa σε συνεργασία με το Goethe Institut Athen, παρουσιάζουν έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή καλλιτέχνες, τον Uwe Laysiepen -aka ULAY- σε μία αναδρομική έκθεση με το έργο του από το 1970 μέχρι το 2006.

Η έκθεση θα αποτελείται από προβολές dvd, με όλες τις performances του με και χωρίς την Marina Abramovic, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό. Το έργο του ULAY είναι κατά πολύ αυτοβιογραφικό. Κυνηγάει στιγμές βιωμένες και τις αποτυπώνει είτε με performance, είτε απαθανατίζοντάς τες με το φωτογραφικό φακό.

Οι performances του αποδίδουν την αντίληψη για το σώμα, την ύπαρξη ταυτότητας και τον ορισμό της, τον πόνο, τη συνύπαρξη των δύο φύλων. Ακόμα και τη σχέση του με τη Marina Abramovic την απέδωσε μέσα από μία σειρά performances σχεδόν σε κάθε φάση της.

Οι φωτογραφίες του συνδυάζονται και συνδέονται με την performance ξεπερνούν τα όρια του μέσου κι έτσι απελευθερώνονται από συναισθηματισμό, κυνισμό ή ουμανισμό.

Από 29/02 εώς 31/03 ΜΗΝΑΣ ULAY στο booze cooperativa.
Ώρες Λειτουργίας της Έκθεσης: 11:00 - 02:00
Διακοπή προβολών στον επάνω όροφο από τις 20:00 - 23:00.
Επιμελητές - Ομιλητές της έκθεσης θα είναι:
Thomas Mc Evilley - Μάνος Στεφανίδης - Άννα Καφέτση - Διονύσης Καββαθάς - Θανάσης Μουτσόπουλος.