Hilde Aagaard<BR>Li(ea)ving Room

28.05.2002
H έκθεση της Hilde Aagaard, με τίτλο LI(EA)VING ROOM εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Μαίου 2002 στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα CON/TEMPORARY . Η Hilde Aagaard γεννήθηκε στο Lillehammer της Νορβηγίας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Όσλο, σπούδασε στο τμήμα γλυπτικής της ΑΣΚΤ Αθήνας και ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts and Design του Λονδίνου, στο τμήμα Combined Media.
H έκθεση της Hilde Aagaard, με τίτλο LI(EA)VING ROOM εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Μαίου 2002 στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα CON/TEMPORARY .

Η Hilde Aagaard γεννήθηκε στο Lillehammer της Νορβηγίας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Όσλο, σπούδασε στο τμήμα γλυπτικής της ΑΣΚΤ Αθήνας και ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts and Design του Λονδίνου, στο τμήμα Combined Media.

Εχει παρουσιάσει δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις στο Όσλο (Νορβηγικό Ναυτικό Μουσείο, Fotogalleriet, γκαλερί Riis - Project Room), τη Θεσσαλονίκη (γκαλερί Zefxis), την Αθήνα (Ιλεάνα Τούντα), το Λονδίνο (The Appartment). Στη δουλειά της συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία: Sense motion, Vesterisen 1952, Home is Where my Dog is, All you Need is Love and Greek.
Η έκθεση αυτή είναι η τρίτη ατομική της που παρουσιάζεται στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα Con/Temporary.
Πρόκειται για μια εγκατάσταση η οποία περιλαμβάνει πίνακες και αντικείμενα. Μία μικρή κατασκευή, η οποία έχει ενσωματωθεί στο "ζωτικό" χώρο, τον χωρίζει σε δύο επίπεδα και δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ''παίξει''. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί με αυτό τον τρόπο από το ένα επίπεδο στο άλλο. Στην έκθεση της η Hilde Aagaard διαπραγματεύεται έννοιες όπως: μέσα - έξω, εσωτερικότητα - εξωτερικότητα. Συγχρόνως την απασχολούν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις των υλικών.

Είναι το μυαλό το οποίο "συναντάει" τον κόσμο ή ο κόσμος "συναντάει" το μυαλό;
Μελλοντική έκθεση της Hilde Aagaard θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί Yokohama Portside, στην Ιαπωνία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου.