Αναζητώντας εργασία

30.05.2002
Tι πρέπει να κάνει κανείς προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για επιτυχέστερη μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας ή για την προσαρμογή και εξέλιξή του σε αυτήν; Σ' αυτό το σοβαρότατο ερώτημα απαντά το βιβλίο αυτό, το οποίο γράφτηκε ακριβώς με σκοπό να προσφέρει πρακτικές γνώσεις σχετικά με το θέμα της αναζήτησης εργασίας στη σημερινή πολυσύνθετη, "δύσκολη" και αβέβαιη επαγγελματική πραγματικότητα.
Να ενεργείς πάντοτε έγκαιρα. Εν προκειμένω. μην περιμένεις να βιώσεις την κατάσταση της ανεργάις για να ενεργοποιηθείς! Κάνε κάτι προτού μείενεις άνεργος! Ακόμη καλύτερα, κάνε κάτι για να μην μείνεις άνεργος!
Είσαι και εσύ ένα προιόν, που ξεκινάς να το "πουλήσεις". Μπορείς να πουλήσεις κάτι επωφελώς αν δεν το ξέρεις καλά και αν δεν πιστεύεις ότι έχει αξία;


Tι πρέπει να κάνει κανείς προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για επιτυχέστερη μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας ή για την προσαρμογή και εξέλιξή του σε αυτήν;
Σ' αυτό το σοβαρότατο ερώτημα απαντά το βιβλίο αυτό, το οποίο γράφτηκε ακριβώς με σκοπό να προσφέρει πρακτικές γνώσεις σχετικά με το θέμα της αναζήτησης εργασίας στη σημερινή πολυσύνθετη, "δύσκολη" και αβέβαιη επαγγελματική πραγματικότητα.
Με αυτήν την εργασία του, ο συγγραφέας Ευστάθιος Δημητρόπουλος απευθύνεται σε άτομα κάθε ενεργού ηλικίας: στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που ετοιμάζονται για τη μεγάλη μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας. Στους ενηλίκους, στα άτομα των μετεκπαιδευτικών ηλικιών και στους εργαζόμενους που θέλουν να διατηρήσουν την δουλειάς του ή να εξασφαλίσουν καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη μέσω των κατάλληλων αναπροσανατολισμών. Αλλά και στους ανέργους που επείγονται να βρουν νέα δουλειά και να αποφύγουν τις δυσάρεστες συνέπειας της ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα το βιβλίο μαθαίνει στον αναγνώστη:
- Πώς να σχεδιάσει σωστά την σταδιοδρομία του
- Πώς να αναζητά εργασία με αξιώσεις
- Πώς να καταρτίζει έναν αξιόλογο φάκελο υποψηφιότητας
- Πώς να συντάσσει ένα ελκυστικό βιογραφικό σημείωμα
- Πώς να πηγαίνει σε μία συνέντευξη με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας
- Πώς να αξιοποιεί εποικοδομητικά τα αποτελέσματα μιας αποτυχημένης προσπάθειας

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για όποιον αναζητεί το δρόμο του που θα τον "ταξιδέψει" στην αγορά εργασίας και στον κόσμο των επιχειρήσεων και θα τον "μυήσει" στα μυστικά της αναζήτησης εργασίας και στις διαδικασίες επιλογής.

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Τίτλος: Αναζητώντας εργασία, Από την εκπαίδευση αποκατάσταση
Συγγραφέας: Ευστάθιος Δημητρόπουλος
Σελίδες: 185
ISBN: 960-406-046-5