Τέχνη από τέσσερις ηπείρους στην Ελβετία

13.06.2002
Το 33ο Art Basel, το διάσημο bazaar τέχνης που διοργανώνεται ετησίως στην Ελβετία, άνοιξε τις πύλες του στις 11 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τις 17 του ίδιου μήνα.
&00 Το 33ο Art Basel, το διάσημο bazaar τέχνης που διοργανώνεται ετησίως στην Ελβετία, άνοιξε τις πύλες του στις 11 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και τις 17 του ίδιου μήνα.
Η μικρή πόλη Basel στις όχθες του Ρήνου συγκεντρώνει και φέτος καλλιτεχνικές δημιουργίες από 260 περίπου γκαλερί από 20 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αυστραλίας.
Τα εκθέματα περιλαμβάνουν δείγματα οπτικής τέχνης του 20ου και τον 21ου αιώνα (από τη "μοντέρνα" τέχνη των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα, έως τις πιο σύγχρονες εικαστικές προτάσεις του σήμερα), με έργα περισσότερων από χιλίων καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους και αρκετά ηχηρά ονόματα.
Οι δημιουργίες προέρχονται από το χώρο της ζωγραφικής, του σχεδίου, της χαρακτικής, της γλυπτικής, της φωτογραφίας, της ηλεκτρονικής τέχνης και του video.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σε φθηνές τιμές έργα νεαρών καλλιτεχνών, αλλά και αριστουργήματα μουσειακής αξίας, εάν, εκτός από αγάπη για την υψηλή τέχνη, διαθέτουν και...βαλάντιο για να ανταπεξέλθουν στο κόστος της.