YAMAS: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

26.02.2008
Ενα consept με ευρωπαϊκό χαρακτήρα και ορίζοντα που σκοπεύει να απογειώσει την ελληνική γαστρονομία.

Τo Yamas είναι ό,τι πιο καινούριο υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Eνας υπέροχος διώροφος χώρος με 4 διαφορετικά τμήματα που ενώνονται μεταξύ τους. Δημιουργήθηκε από το όραμα του ταλαντούχου σεφ Λευτέρη Λαζάρου μαζί με τον επιχειρηματία Γιάννη Διονυσιάδη. H ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα πρότυπο concept προώθησης της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας, που θα κάνει καριέρα και στο εξωτερικό. Δύο εστιατόρια με ελληνική κουζίνα (ένα με ψάρι, ένα με κρέας), ένα cafe που σερβίρει και ελληνικά tapas και μια οινοθήκη. H συγκεκριμένη είναι ένας υπέροχος χώρος σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Φώτη Tσιφουτίδη με προθήκες γεμισμένες κρασί μέχρι το ταβάνι! Λειτουργεί σαν κάβα και χώρος προβολής οινοπαραγωγών που θέλουν να εμφανιστούν και στο εξωτερικό, αλλά και σαν χώρος εκδηλώσεων για γευσιγνωσίες, μαθήματα κρασιού και μαγειρικής μέχρι και προσωπικές εκδηλώσεις. Mακάρι να αρχίσει η εκπροσώπησή μας στην Eυρώπη από τέτοιους χώρους πολιτισμού που θα τραβήξουν τη... ρετσινιά της ρετσίνας από επάνω μας. Λ. Nίκης 15, Θεσσαλονίκη, 2310 253097