Bruegel και Rembrandt στο Βρετανικό Μουσείο

14.06.2002
To φιλοξενεί την έκθεση Bruegel to Rembrandt, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση περιλαμβάνει 110 περίπου έργα από την εκπληκτική ιδιωτική συλλογή ενός ζευγαριού φιλότεχνων από τη Βοστόνη, του George και της Μaida Abrams, οι οποίοι συγκέντρωναν τα έργα της συλλογής τους για περισσότερα από 40 χρόνια.
To Βρετανικό Μουσείο φιλοξενεί την έκθεση Bruegel to Rembrandt, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 22 Σεπτεμβρίου.
Η έκθεση περιλαμβάνει 110 περίπου έργα από την εκπληκτική ιδιωτική συλλογή ενός ζευγαριού φιλότεχνων από τη Βοστόνη, του George και της Μaida Abrams, οι οποίοι συγκέντρωναν τα έργα της συλλογής τους για περισσότερα από 40 χρόνια.
Η πλειοψηφία των εκθεμάτων είναι πίνακες Ολλανδών ζωγράφων του 17ου αιώνα, μαζί με κάποια φλαμανδικά σχέδια καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν κατά τον ύστερο 16ο αιώνα, ανάμεσα στα οποία και έργα του Pieter Bruegel, που ανακαλύφθηκαν προσφάτως.

Ονόματα, όπως αυτά του Rembrandt, του Jacob van Ruisdael, του Jacques de Gheyn, του Hendrick Goltzius και του Hendrick Avercamp δεσπόζουν , μεταξύ άλλων, λιγότερο γνωστών Ολλανδών καλλιτεχνών,που έργα τους συμπληρώνουν τη συλλογή των Abrams.

Στα highlights της έκθεσης περιλαμβάνονται επτά σχέδια του Rembrandt και αρκετοί πίνακες των μαθητών του εργαστηρίου του, με έξοχες απεικονίσεις ολλανδικών τοπίων, μορφών, αλλά και θεμάτων από την καθημερινή ζωή.
Δεκαέξι από τις δημιουργίες που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο, ανήκουν στο Fogg Art Museum του Πανεπιστημίου του Harvard, έπειτα από δωρεά της κας Abrams στα 1999.