Πατατάκια και αμερικανική κουλτούρα...

14.06.2002
Στο Smack Mellon της Νέας Υόρκης φιλοξενείται μια πρωτότυπη έκθεση με τίτλο Hash brown potatoes, σε επιμέλεια του Omar Lopez-Chahoud
Στο Smack Mellon της Νέας Υόρκης φιλοξενείται μια πρωτότυπη έκθεση με τίτλο Hash brown potatoes, σε επιμέλεια του Omar Lopez-Chahoud.
Οι καλλιτέχνες που επελέχθησαν παρουσιάζουν στα έργα τους διαφορετικές όψεις της αμερικανικής κουλτούρας και κοινωνίας. Κατά την Artdaily, η έκθεση αποτελεί μια κριτική προσέγγιση της πολιτισμικής "αυτό-απεικόνισης" των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ως "αυτό-απεικόνιση" νοείται η διαδικασία μέσω τη οποίας κάθε πολιτισμός (αυτό)προσδιορίζεται στα πλαίσια μιας συμβολικής, αν όχι πολιτικής, τάξης πραγμάτων.
Η εικόνα έχει τη δύναμη και τα μέσα να αναλάβει το ρόλο μιας αναφοράς, ακόμα και καταγγελίας, του τρόπου που η βιομηχανία της κουλτούρας διαχειρίζεται την πολιτισμική παραγωγή κάθε λαού, ό,τι κι αν αυτή ενσωματώνει.
Η έκθεση Hash brown potatoes προβάλλει πάνω από όλα την αυθεντική εικόνα της λέξης "Αμερικανός" στις μέρες μας.
Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στα πλαίσια μιας ευρύτερης έρευνας που πραγματοποιούν σε αυτό το πεδίο ο επιμελητής και οι καλλιτέχνες της έκθεσης.