Silver από την Ομάδα Χορού "Diversions"

28.02.2008
H βραβευμένη Εθνική Ομάδα Χορού της Ουαλίας "DIVERSIONS", έρχεται στο Κέντρο Τεχνών στο ACS.

Τι: Dance Company of Wales - "Diversions"
Πού: Κέντρο Τεχνών στο ACS
Πότε: 28-29-30 Μαρτίου 2008, 20:30
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία Κανονικό €25.00 (Διαθέσιμα), Πλατεία Φοιτητικό €15.00 (Διαθέσιμα).

Sugarwater σε χορογραφία Stephen Shropshire
Strange Attractors & Prelude ΙΙ σε χορογραφία Stephen Petronio

H βραβευμένη Εθνική Ομάδα Χορού της Ουαλίας "DIVERSIONS" γιορτάζει τα 25 χρόνια της και παρουσιάζει στο Κέντρο Τεχνών στο ACS την παράστασή της «Silver», όπου οι 10 εξαιρετικοί χορευτές της ομάδας (ανάμεσά τους και ο Έλληνας Στέφανος Μπίζας), με δύναμη, εκφραστικότητα και αναμφισβήτητη δεξιοτεχνία ερμηνεύουν τις διαμετρικά αντίθετες χορογραφίες των ταλαντούχων και πολυβραβευμένων Stephen Shropshire και Stephen Petronio από τις ΗΠΑ.

Οι Diversions εθνική ομάδα χορού της Ουαλίας, ιδρύθηκε το 1983 από τον Roy Campbell-Moore και την Ann Sholem, και καθιερώθηκε σαν μία εμπνευσμένη υψηλού επιπέδου ομάδα χορού. Παρουσιάζει έργα που παραγγέλνει σε διεθνείς χορογράφους εξερευνώντας με επαγγελματισμό και αφοσίωση την τέχνη του χορού. Περιοδεύει στην Ουαλία, την Αγγλία και όλο τον κόσμο. Πρόσφατες παραγγελίες και δουλειές τους περιλαμβάνουν χορογραφίες των: Stephen Petronio (Στέφεν Πετρόνιο, ΗΠΑ), Stephen Shropshire (Στέφεν Σροπσάιρ, ΗΠΑ), Itzik Galili (Ιτζικ Γκαλίλι, Ισραήλ) Stijn Celis (Στ. Τσέλις, Βέλγιο) Juan Carlos Garcia (Χουάν Κάρλος Γκαρσία, Ισπανία) και Helene Blackburn (Έλεν Μπλάκμπερν Μόντρεαλ).

Από το 2004 εδρεύουν στο Wales Millennium Centre όπου δημιουργούν, ερευνούν και παράγουν έργα σε ένα από τα καλύτερα κέντρα χορού στην Ευρώπη, το Diversions Dance House. Το 2008 συμπληρώνουν 25 λειτουργίας και οδηγούμενοι από την καλλιτεχνική Διευθύντρια Ann Sholem συνεχίζουν να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες με φαντασία και χωρίς σύνορα στην τέχνη του χορού.

Η ιδιαίτερη παράστασή τους «Silver», που θα δούμε στο Κέντρο Τεχνών στο ACS, αποτελείται από τα έργα Sugarwater σε χορογραφία του και μουσικού Stephen Shropshire και Prelude & Strange Attractors ΙΙ σε χορογραφία του ιδιοφυή Stephen Petronio.
Τη χορογραφία του Stephen Shropshire χαρακτηρίζει μουσικότητα και λυρισμός. Πρόκειται για έναν «ποιητικό χορό» σε νέο μουσικό έργο, που βασίζεται στη Μουσική των Νερών του Χέντελ, ενώ εκείνη του Stephen Petronio χαρακτηρίζεται από έντονη σωματικότητα, σε μουσική Placebo με φωνητικά του Ντέιβιντ Μπάουι και κουστούμια της Tanya Sarne of Ghost.

Στο ταμείο του Κέντρου Τεχνών, Γαρυττού 53, Χαλάνδρι
Εισιτήρια: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
Τηλεφωνικά με πιστωτική κάρτα τηλ.: 210-7234567
Μέσω ιστοσελίδας www.ticketservices.gr
Κέντρο Τεχνών στο ACS: Τηλ: 210-6393341