EGO-tik με τον Βάσκο χορευτή Ασιέρ Θαμπαλέτα

28.02.2008
Ο Βάσκος χορευτής Ασιέρ Θαμπαλέτα έρχεται για μία και μοναδική βραδιά στο Κέντρο Τεχνών στο ACS, με ένα πρωτότυπο χοροθέαμα. Το EGO-tik (Έγκο-τικ) φιλοδοξεί να ρίξει μια ματιά στον ίδιο το χορευτή από μακριά, να γίνει η κριτική ματιά που τον παρατηρεί, δημιουργώντας έναν κοινό χώρο, όπου η εικόνα που βλέπουν οι άλλοι για εκείνον έρχεται αντιμέτωπη με την εικόνα που ο ίδιος έχει για τον εαυτό του.

Ο Βάσκος χορευτής Ασιέρ Θαμπαλέτα έρχεται για μία και μοναδική βραδιά στο Κέντρο Τεχνών στο ACS, με ένα πρωτότυπο χοροθέαμα.

Το EGO-tik (Έγκο-τικ) φιλοδοξεί να ρίξει μια ματιά στον ίδιο το χορευτή από μακριά, να γίνει η κριτική ματιά που τον παρατηρεί, δημιουργώντας έναν κοινό χώρο, όπου η εικόνα που βλέπουν οι άλλοι για εκείνον έρχεται αντιμέτωπη με την εικόνα που ο ίδιος έχει για τον εαυτό του.

Ο Ασιέρ Θαμπαλέτα γεννήθηκε στο Έσκιο (Χώρα των Βάσκων) το 1972.

Από το 1994 συμμετείχε ως ερμηνευτής στα χορευτικά σχήματα Αρτεσθένα, Αντεσόρας, Ομάδα του Βιθέντε Σάεθ, Οχαράσκα, Κου-ρο & Σία και Μασκαράδα, έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικά χοροθεατρικά έργα.

Με το χοροθέαμα EGO-tik επιχειρεί να ρίξει μια ματιά στον εαυτό του από μακριά, απ’ όσο μακριά επιτρέπει το «εγώ» ενός χορευτή.

Θέλει να γίνει η κριτική ματιά, που τον παρατηρεί, τις στιγμές που δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του και προσπαθεί να δημιουργήσει έναν κοινό χώρο, όπου η εικόνα που βλέπουν οι άλλοι για εκείνον, έρχεται αντιμέτωπη με την εικόνα που ο ίδιος έχει φτιάξει για τον εαυτό του, ευνοώντας ένα τετ-α-τετ ανάμεσα στο πραγματικό «εγώ» και σ’ αυτό που φιλοδοξεί ή νομίζει πως είναι.

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2008, 20:30
Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€ (φοιτητικό-παιδικό) - 10€ για τους μαθητές και τα μέλη της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες (απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους)

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.