Τι έρχεται στο Εθνικό!

17.03.2008
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες στο Εθνικό Θέατρο για τις παραστάσεις που ακολουθούν.
Μία σειρά εξαιρετικά ενδιαφέρουσων παραστάσεων πρόκειται να παρουσιαστούν στο Εθνικό τους προσεχείς μήνες και οι πρόβες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς!

Αναλυτικότερα:

Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ του Χάινριχ φον Κλάιστ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή. Η πολυαναμενόμενη παράσταση του κλασικού αλλά σχεδόν άγνωστου στο κοινό έργου ξεκινά στο Θέατρο Rex ? Σκηνή Κοτοπούλη στις 29 Μαρτίου.
Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Νίκος Κουρής, Δημήτρης Λιγνάδης, Έμιλυ Κολιανδρή, Νίκος Αρβανίτης, Θοδωρής Κατσαφάδος κ.α.

Αιας του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα. Η δεύτερη πρόταση για τη σχέση του αρχαίου δράματος με τον κλειστό χώρο - μετά τον Προμηθέα Δεσμώτη - εστιάζει στην ανάδειξη της λαϊκότητας της αρχαίας τραγωδίας. Στη Α΄ Σκηνή στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας από τις 3 Μαΐου.

Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Μανώλης Μαυροματάκης, Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Γιώργος Φριντζήλας κ.α.

Rainbow, μια μουσική παράσταση για τον Αρθούρο Ρεμπώ. Η σκηνοθέτις Έφη Θεοδώρου μετουσιώνει σκηνικά τη χαρισματική αλλά και αντιφατική προσωπικότητα και το έργο του Γάλλου ποιητή, «σ΄ ένα χώρο μυστικό...» από τις 7 Μαΐου.
Παίζουν: Γιάννος Περλέγκας, Νίκος Χατζόπουλος, Ναταλία Στυλιανού, Λένα Παπαληγούρα κ.α.

Ο άσχημος του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Το καινούργιο έργο του νέου Γερμανού συγγραφέα, που παίζεται ήδη σε όλο τον κόσμο και θεωρείται το καλύτερό του, ξεκινά στη Β΄ Σκηνή στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας στις 9 Μαΐου.
Παίζουν: Μπέσσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Παναγόπουλος.