"Τόπο στη Μνήμη" στο Ίδρυμα Ευγενίδου

01.04.2008
Στο δάσος και γενικότερα στο Περιβάλλον είναι αφιερωμένη η εικαστική παρέμβαση με τίτλο «Τόπο στη μνήμη», που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου, από 11 Απριλίου έως 30 Ιουλίου 2008.
Στο δάσος και γενικότερα στο Περιβάλλον είναι αφιερωμένη η εικαστική παρέμβαση με τίτλο «Τόπο στη μνήμη», που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου, από 11 Απριλίου έως 30 Ιουλίου 2008.

Πενήντα περίπου έργα κι ανάμεσα τους γλυπτά, έργα ζωγραφικά και φωτογραφίες, καλύπτουν όλο το φάσμα μίας «εγκατάστασης», η οποία φιλοξενείται στον Ισόγειο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στο σύνολο της η έκθεση «Τόπο στη Μνήμη» συνθέτει μια πολυφωνική παρέμβαση και αποκαλύπτει το πύρινο ολοκαύτωμα του περασμένου Αυγούστου με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στο δάσος.

Τα έργα αναγνώσιμα τόσο από μικρούς όσο κι από μεγάλους, διατυπώνουν απεικονιστικά την τραγική πραγματικότητα δημιουργώντας ερεθίσματα για προβληματισμό και διάλογο. Οι δημιουργοί: Κλειώ Μπολιεράκη, Βαγγέλης Τζερμιάς, Ηλίας Παπανικολάου, Μαρίνα Βαλεσιώτη-Αγάθου, Βασιλική Τσουτσουβά και Γιάννης Πανούσης, με παραδειγματική περιβαλλοντική στάση και θέση, ανταλλάσουν απόψεις - προστατεύοντας την αυτονομία τους - προσδίδοντας μια καινούρια ανάγνωση, με την πεποίθηση ότι αν δεν αναλύσουμε το παρελθόν και το παρόν, το μέλλον δεν θα είναι ενθαρρυντικό.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα Ευγενίδου μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος με όχημα την «τέχνη», επιθυμώντας να συμβάλλει στην ανάπτυξη οικολογικών και περιβαλλοντικών αξιών που θεωρούνται πλέον ταυτόσημες με την ποιότητα ζωής μας και την βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Έχοντας σαν στόχο την αφύπνιση όλων μας, το Ίδρυμα Ευγενίδου επέλεξε φέτος να παρουσιάσει την ιδιαίτερη αυτή πολυφωνική εικαστική παρέμβαση, μία έκθεση που από τη μία αποτελεί κραυγή αγωνίας στην θέα της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές της περσινής χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί την περισυλλογή όλων μας, την ανάληψη των ευθυνών και την ευαισθητοποίησή μας.

Ας «πυρποληθούμε» λοιπόν από τη φωτιά της φαντασίας και ας αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον με πολύτιμα εφόδια τη μνήμη και την τέχνη!

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 9469600
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα και Τρίτη 10:00 - 14:00 , Τετάρτη έως Κυριακή 10:00 - 20:30
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ Λεωφ. Συγγρού 387 (είσοδος από οδό Πεντέλης 11), Π. Φάληρο.