Διασκευή σε γκόσπελ του 'Οιδίποδα επί Κολωνώ'

21.04.2008
Το Κέντρο Τεχνών στο ACS κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ προγραμματίζει μία ξεχωριστή παράσταση στο Ηρώδειο. Φέτος προσκαλεί τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Λη Μπρούερ και τον υποψήφιο για Όσκαρ συνθέτη Μπομπ Τέλσον να παρουσιάσουν σε μία και μοναδική παράσταση το έργο The Gospel at Colonus (Τα γκόσπελ στον Κολωνό). Πρόκειται για τη διασκευή σε γκόσπελ του Οιδίποδα επί Κολωνώ του Σοφοκλέους.
Τι: "The Gospel at Colonus" των Lee Breuer και Bob Telson
Πού: ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Πότε: ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: €100 (Διακεκριμένη), €80 (Α’), €60 (Β’), €40 (Γ’), €30 (Άνω Διάζωμα) και μειωμένα. Έναρξη προπώλησης: 31 Μαΐου 2008

Το Κέντρο Τεχνών στο ACS κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ προγραμματίζει μία ξεχωριστή παράσταση στο Ηρώδειο.

Φέτος προσκαλεί τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Λη Μπρούερ και τον υποψήφιο για Όσκαρ συνθέτη Μπομπ Τέλσον να παρουσιάσουν σε μία και μοναδική παράσταση το έργο The Gospel at Colonus (Τα γκόσπελ στον Κολωνό). Πρόκειται για τη διασκευή σε γκόσπελ του Οιδίποδα επί Κολωνώ του Σοφοκλέους.

Το «The Gospel at Colonus» είναι έργο ορόσημο του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, που ήταν υποψήφιο και κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα OBIE για το καλύτερο μιούζικαλ, ένα Pulitzer, ένα Tony και ένα Grammy για την καλύτερη εγγραφή της μουσικής επένδυσης θεατρικού έργου.

Εμπνευσμένο από την χαρούμενη πίστη που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της θρησκευτικής λατρείας των Αφρικανών της Αμερικής, το The Gospel at Colonus συνδυάζει αρμονικά τον πόνο της ελληνικής τραγωδίας με την έκσταση της αμερικανικής μουσικής γκόσπελ.

Το έργο που συνέλαβε, διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με το MacArthur Genius Grant, Lee Breuer, με μουσική που συνέθεσε, διασκεύασε και διεύθυνε ο υποψήφιος για Όσκαρ Bob Telson, είναι ένα μοναδικό σόου, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 40 δυνατές φωνές, μεταξύ των οποίων θρύλοι της μουσικής γκόσπελ όπως οι The Blind Boys of Alabama και The Legendary Soul Stirrers.

Ο Λη Μπρούερ είναι καλλιτεχνικός συνδιευθυντής του θιάσου Mabou Mines. Για πολλά χρόνια ήταν ένας από τους πιο δραστήριους και ευρηματικούς θεατρικούς σκηνοθέτες της Αμερικής, με παράλληλη δραστηριότητα ως συγγραφέας, στιχουργός, διασκευαστής και δάσκαλος.

Ο Λη Μπρούερ έχει σκηνοθετήσει 14 παραγωγές, βραβευμένες με βραβείο OBIE και έχει λάβει τη σημαντικότατη υποτροφία MacArthur Foundation Genius Fellowship. Έχει διδάξει στην έδρα Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέηλ, ως καθηγητής θεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Σεμινάριο Συγγραφέων και Σκηνοθετών του Χάρβαρντ κ.α. Ο Λη Μπρούερ είναι επίσης μέλος του Actors Studio.

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα.