Ένα Bob ... Θεατρικό Φεστιβάλ!

21.04.2008
Χρησιμοποιώντας τον Bob ως σύμβολο, αυτό το «καινούριο» που έχει εμφανιστεί στο θεατρικό προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, θα ζωντανέψει με τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής. Στόχος είναι το φεστιβάλ αυτό να θεσμοθετηθεί αλλά και να αποτελέσει τα εγκαίνια για ένα «δίκτυο νέου θεάτρου».
BOB THEATRE FESTIVAL
12 - 18 Μαΐου 2008
Θέατρο Χώρα

Από τους AbOvo και το CoYoΤ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BOB THEATRE FESTIVAL;
Τα τελευταία χρόνια ένα νέο ρεύμα εμφανίζεται στη θεατρική Αθήνα. Κάποιες νέες ομάδες δουλεύουν μεθοδικά και κάνουν πρωτότυπες παραστάσεις που απευθύνονται σε ένα νεανικό κοινό το οποίο μέχρι τώρα δεν πήγαινε θέατρο. Οι παραστάσεις αυτές, καταφέρνουν, από στόμα σε στόμα, να κάνουν εμπορική επιτυχία και να γεμίζουν θέατρα 80 και 100 θέσεων καθημερινά.
Χρησιμοποιώντας τον Bob ως σύμβολο, αυτό το «καινούριο» που έχει εμφανιστεί στο θεατρικό προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, θα ζωντανέψει με τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής. Στόχος είναι το φεστιβάλ αυτό να θεσμοθετηθεί αλλά και να αποτελέσει τα εγκαίνια για ένα «δίκτυο νέου θεάτρου».
Σκοπός του Bob Theatre Festival είναι να συγκεντρώσει τις ομάδες αυτές κάτω από μία στέγη για μία εβδομάδα και να τους δώσει ένα κοινό στίγμα. Οι θεατές των ομάδων θα συγκεντρωθούν και αυτοί ώστε να διαπιστώσουν ότι η μικρή ομάδα της οποίας η παράσταση τους ενθουσίασε δεν είναι μόνη της, αλλά ανήκει σε ένα μεγαλύτερο και οργανωμένο νέο ρεύμα.

Στο Bob Theatre Festival θα παρουσιαστούν συγκεντρωμένες οι καλύτερες νεανικές θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων δύο ετών: «Εκεί, Εκεί στην Κόλαση», «Νοσφεράτου Διδόντικους», «Ζελόβ», «Οταν Γνώρισα το 100% Τέλειο Κορίτσι για Μένα», «Χωρίς Μουσική» κ.ά.

Παράλληλα, συναυλίες νέων συγκροτημάτων από τη σκηνή της Αθήνας, που στα πρώτα τους βήματα μοιάζουν να εκφράζουν μια νέα, φρέσκια άποψη στα μουσικά πράγματα, θα ενώσουν το θέατρο με τη μουσική. Οι Imam Baildi, Berlin Brides, Eos Quartet, Night On Earth, Naked As We και guest ο Φοίβος Δεληβοριάς, θα εμφανιστούν πιο ζωντανοί από ποτέ στην πανέμορφη σκηνή του θεάτρου.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
AbOvo
Το πρώτο έργο των AbOvo και μία από τις πιο επιτυχημένες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών. Ξεκίνησε για 10 παραστάσεις και κατέληξε να παιχτεί 215, σε 7 διαφορετικούς χώρους και για δυόμιση χρόνια, προσελκύοντας πάνω από 12.000 θεατές. Οι Ab Ovo ανοίγουν ξανά τις πύλες της κολάσεως με ένα ξεκαρδιστικό πάρτυ με ζωντανή ροκ μουσική και καλεσμένους όλους τους «αμαρτωλούς». Προφήτες, καταδικασμένες ψυχές, ξεπεσμένοι θεοί, παπάδες και αραχνιασμένοι μουσικοί θα παρελάσουν μπροστά σας με οικοδεσπότη τον Διάβολο!

Σύλληψη Γιάννης Σαρακατσάνης
Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης, AbOvo
Σκηνικά Ντέιβιντ Νεγρίν
Κοστούμια AbOvo, Ντέιβιντ Νεγρίν
Μουσική Αλέξης Ιωάννου, Σπύρος Μοσχούτης
Σχεδιασμός φωτισμών Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Παίζουν Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά

ΖΕΛΟΒ
Ab Ovo
Η δεύτερη μεγάλη παράσταση των AbOvo, η οποία κλήθηκε να διαδεχτεί την επιτυχία του «Εκεί, Εκεί στην Κόλαση» και το κατάφερε, μιας και ξεπέρασε τους 2.000 θεατές στις 32 πρώτες παραστάσεις του. Μια πολύχρωμη ξεκαρδιστική κωμωδία με ζωντανή μουσική, χορό και στόχο την Αγάπη, τον Ερωτα και το Νόημα της Ζωής.
Η αγάπη ξεχείλωσε, τρύπησε και ξεθώριασε. Η αγάπη πέθανε, καιρός να την πετάξουμε στα σκουπίδια. Χρειαζόμαστε μια φρέσκια, καθαρή και καινούργια λέξη για να συνεννοούμαστε: Ζελόβ! Ευθύνη της ομάδας AbOvo να την ορίσει και να τη δοκιμάσει!

Σύλληψη - Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης
Σκηνικά Adel Sanoussi
Κοστούμια Ζωή Ξεμαντήλωτου, Φάνης Παυλόπουλος
Φωτισμοί Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Μουσική Αλέξης Ιωάννου, Σπύρος Μοσχούτης
Χορογραφία Ηρώ Αποστολέλλη
Υπεύθυνοι παραγωγής Μαριάννα Ρίζου, Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Παίζουν Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά

ΑΥΤΟΣ, ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΥΤΑ
AbOvo

Δύο «επιτυχημένοι» νέοι, που έχουν ο ένας τον άλλον κι ο καθένας τη ζωή του, λύνουν και δένουν τα προβλήματά τους. Μια performance για τις σύγχρονες σχέσεις, την «ασυμφωνία χαρακτήρων», τη δέσμευση και το lifestyle.

Σκηνοθεσία Γιώργος Αγγελόπουλος
Μουσική Αλέξης Ιωάννου
Κοστούμια Ζωή Ξεμαντήλωτου
Παραγωγή AbOvo
Συμπαραγωγή Κάνθαρος
Παίζουν Γιάννης Σαρακατσάνης, Στέλλα Σκορδαρά
Διάρκεια 60 λεπτά

ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΕΖΑ
Ab Ovo

Ενα τηλεοπτικό - θεατρικό performance και ειδική video προβολή του πιλότου της τηλεοπτικής σειράς «Ελλάδα είσαι Πρέζα», το πρώτο τηλεοπτικό σήριαλ των AbOvo!
Οι AbOvo ετοιμάζονται για την πρώτη τους τηλεοπτική εξόρμηση. Με βαθύ αίσθημα ευθύνης (και δίψα για δόξα και χρήμα), δημιουργούν μία κωμική σειρά επαναλαμβανόμενων αυτοτελών ιστοριών με πρωταγωνιστές γνήσιους γόνους της νεοελληνικής πραγματικότητας στην εποχή της σεμνότητας, της ταπεινότητας και του εξασθενούς χρωμίου. Στο νέο τους θεατρικό performance, αδιαφορώντας για ζητήματα όπως πλοκή και λογική συνέχεια, θα παρουσιάσουν υλικό από αυτό το επικό εγχείρημα.

Σύλληψη - Κείμενα Γιάννης Παλαιολόγος, Γιάννης Σαρακατσάνης
Μουσική Imam Baildi
Φωτισμοί Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Παίζουν Λευτέρης Ελευθερίου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά
Διάρκεια 60 λεπτά

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Ab Ovo
Avant Premiere

Μια διαστημική κωμωδία, χωρίς λόγια, από τους AbOvo.
Επιτέλους! Η πρώτη Ελληνική διαστημική αποστολή είναι έτοιμη για απογείωση. Στόχος: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η εύρεση ενός πλανήτη ικανού να φιλοξενήσει τον αθάνατο Ελληνικό πολιτισμό! Η γαλανόλευκη θα κυματίσει για πρώτη φορά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Μήπως όμως λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο;;; Τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει... Ο Πλανήτης;

Σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης
Μουσική Αλέξης Ιωάννου
Σκηνικά -Κοστούμια AbOvo
Φωτισμοί Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Παίζουν Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά.

ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ ΔΙΔΟΝΤΙΚΟΥΣ
ExAnimo
Η ομάδα ExAnimo έγινε γνωστή με την παράσταση «Sorry, Sold-Out» που παίχτηκε με επιτυχία την περίοδο 2005-06. Το «Νοσφεράτου Διδόντικους» είναι η δεύτερη παράστασή τους, ξεκίνησε να παίζεται το 2006 και συνεχίζει και φέτος, με αμείωτη επιτυχία. Βασισμένο στο εξπρεσιονιστικό έργο του F.W. Murnau αλλά και σε μεταγενέστερες διασκευές του βιβλίου του Μπραμ Στόουκερ (Δράκουλας), το έργο είναι μία χιουμοριστική ματιά πάνω στο γοτθικό τρόμο και το αρχέτυπο του βρικόλακα.
Η παράσταση δημιουργήθηκε μέσα από αυτοσχεδιασμούς της ομάδας και ολοκληρώθηκε με τη μουσική και τα τραγούδια του Στάθη Δρογώση, ακολουθώντας την εικαστική γραμμή του κινηματογραφικού Nosferatu (1922).

Σκηνοθεσία Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική - Τραγούδια Στάθης Δρογώσης
Παίζουν Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ροζαμάλια Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ζήσης Ρούμπος, Φωτεινή Τιμοθέου

ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΟ 100% ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
Γεωργία Μαυραγάνη
Ισως το πιο επιτυχημένο bar - theatre - performance των τελευταίων ετών. Ξεκίνησε για 5-10 παραστάσεις και κατέληξε να παίζεται για δύο σεζόν.
Στο δρόμο για τη δουλειά συναντάς τυχαία το 100% τέλειο κορίτσι για σένα. Θα της μιλήσεις; Θα τη σταματήσεις; Ή μήπως θα την αφήσεις να φύγει; Αλλά ακόμη κι αν την προλάβεις, είναι αλήθεια το 100% τέλειο κορίτσι για σένα; Δεν είναι καν ο τύπος σου, κι όμως από πενήντα μέτρα μακριά το ξέρεις, το νιώθεις, αυτή είναι. Οσο κι αν λογικά μέσα μας λέμε ότι το 100% τέλειο ταίρι είναι μια ουτοπία, κανείς ποτέ δεν παύει να ελπίζει σ’ αυτήν.
Μια ιστορία με αφορμή το διήγημα «Οταν Είδα το 100% Τέλειο Κορίτσι για Μένα» το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι με τίτλο «Ο Ελέφαντας Εξαφανίζεται».

Σκηνοθεσία Γεωργία Μαυραγάνη
Μουσική Μάνος Ροβίθης
Βοηθός Σκηνοθέτη Νίκος Λύρας
Παίζουν Αντώνης Ντουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου
Διάρκεια 45 λεπτά

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ HAPPY END
Γεωργία Μαυραγάνη

Με φόντο την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη, ένα κολ-γκερλ με ανεξιχνίαστο παρελθόν κι ένας νεαρός άνεργος συγγραφέας που ζει ως ζιγκολό, ξεφαντώνουν ψάχνοντας την ευτυχία. Αλλά τι εννοούμε όταν λέμε «αγάπη»; Και μπορεί στα αλήθεια να υπάρξει «happy end»;
Τρεις ηθοποιοί (ένα ζευγάρι και ένας αφηγητής) και τρεις μουσικοί αφηγούνται με το δικό τους τρόπο την πασίγνωστη ερωτική ιστορία του Τρούμαν Καπότε και την πολυαγαπημένη ταινία του Μπλέικ Εντουαρντς «Breakfast at Tiffany’s», για να βρουν και να δώσουν τελικά το δικό τους happy end.

Σκηνοθεσία Γεωργία Μαυραγάνη
Σκηνικά - Κοστούμια Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Φωτισμοί Γιώργος Φακούρας
Ζωντανή Ορχήστρα Μάνος Ροβίθης (live electronics-κιθάρα), Κωστής Ζουλιάτης (Πιάνο), Σοφία Σαρρή (Φωνή)
Επιμέλεια Κίνησης Χρήστος Θεοδωρίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη Νίκος Λύρας

Παίζουν Αντώνης Ντουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου, Χρήστος Θεοδωρίδης

31
Κάνθαρος

Avant Premiere
Αδελφικός θίασος των AbOvo από την Πάτρα, ο Κάνθαρος, από το 2007 που ιδρύθηκε, έχει ήδη κάνει 7 παραγωγές θεατρικών παραστάσεων.
Ο Φώτης, μετά από ένα πτυχίο, έναν μεγάλο έρωτα, ένα μεταπτυχιακό, έναν μεγάλο χωρισμό, ένα δεύτερο μεταπτυχιακό, μια δωδεκάμηνη θητεία, δυο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ισάριθμες αποτυχίες, κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο των μεγάλων, περιστοιχισμένος από τις γυναίκες της ζωής του.
Μια performance για τα παιδιά των 700€ που έχουν τα πάντα και δεν τους ανήκει τίποτα, τις συνεχείς τους εξετάσεις, τα όνειρά τους για μια θέση στο Δημόσιο, τις προσδοκίες τους που γίνονται άγχη και το μακρύ δρόμο προς την ενηλικίωση.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία Γιώργος Αγγελόπουλος
Σκηνικά Νόρα Πορτέκη
Παραγωγή κάνθαρος
Παίζουν Σωσώ Χατζημανώλη και Γιώργος Αγγελόπουλος
Με την υποστήριξη των AbOvo.

The Getaway
Αλογοι
Οταν το θέατρο ξεπερνά τον κινηματογράφο, τότε έρχονται οι «Άλογοι».
Τέσσερις αθώοι άνθρωποι... Τρεις άνδρες... Μία γυναίκα... Τα γεννέθλια... Ένα ατύχημα... Η αναγνώριση... Κορυδαλλός 2007... Η εξαθλίωση... Η αντοχή φτάνει στα όριά της... Το σχέδιο... Η απόφαση... Τέσσερις άνθρωποι μετά από έναν κατά λάθος φόνο οδηγούνται στη φυλακή. Μετά από μερικές μάταιες προσπάθειες καταφέρνουν να αποδράσουν. Μια κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, εμπλουτισμένη με ανατροπές και γερές δόσεις υπερβολής που πλησιάζει απειλητικά τον κινηματογράφο.
Μια απίστευτη κωμωδία. Μία χολιγουντιανή περιπέτεια γεμάτη σασπένς και ειδικά «θεατρικά» εφέ. Έχει επιλεγεί για τη 13η Biennale νέων καλλιτεχνών στο Μπάρι.
Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Μουσική επένδυση - Δημιουργία - Κοστούμια - Φωτισμοί: Άλογοι
Οι Άλογοι είναι οι Νίκος Αξιώτης, Λευτέρης Ελευθερίου, Νικόλας Μακρής, Κωνσταντίνος Πασσάς, Βασιλική Τσουπάκη (και τρεις κομπάρσοι)

ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ
Κώστας Γάκης
Πώς μπορεί ένας πιανίστας από τη μια μέρα στην άλλη να γίνει φαροφύλακας; Πώς μπορούν τρεις κοπέλες του Ωδείου να ανοίξουν ένα σκοτεινό καμπαρέ με απαγορευμένα νούμερα; Και τέλος πάντων, πώς μπορεί μια μουσική παράσταση να έχει τίτλο «Χωρίς Μουσική»;
Ο Κώστας Γάκης, βραβευμένος με το βραβείο Χορν για ρόλο του στην «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σκηνοθετεί ένα ξεκούρδιστο μουσικό παραμύθι, ένα μιούζικαλ τσέπης που ακολουθεί τη ζωή ενός μοναχικού και ελαφρώς άτακτου πιανίστα, ο οποίος εξορίζεται απο ένα αυταρχικό καθεστώς σε ένα ερημονήσι. Ο κόσμος του νησιού επικοινωνεί μυστικά με ένα υπόγειο απαγορευμένο καμπαρέ όπου τρεις γυναίκες βγαίνουν κάθε βράδυ στη σκηνή τραγουδώντας και κοροϊδεύοντας την εξουσία...

Κείμενο Ιωάννα Αγγελίδη, Κώστας Γάκης, Γεωργία Γεωργόνη, Μαρία-Δάφνη Καμμένου, Ασπασία-Μαρία Αλεξίου
Σκηνοθεσία - Μουσική Κώστας Γάκης
Σκηνικά Νίκη Τριανταφυλλίδη
Κοστούμια Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί Θοδωρής Μαρσέλλος
Βοηθός Σκηνοθέτη Ασπασία-Μαρία Αλεξίου

Παίζουν Ιωάννα Αγγελίδη, Κώστας Γάκης, Γεωργία Γεωργόνη, Μαρία-Δάφνη Καμμένου

BOB MUSIC

Imam Baildi
www.myspace.com/imambaildi
Το νέο αίμα της ελληνικής electronica, με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον ομώνυμο πρώτο τους πετυχημένο δίσκο, αναμιγνύουν περίτεχνα παλιά ρεμπέτικα, παραδοσιακά και σμυρναίικα τραγούδια με σύγχρονο groove και electronic ήχο. Θα εμφανιστούν ζωντανά με την full μπάντα τους και θα ακολουθήσει dj set από τον Ορέστη Φαληρέα.

Night on Earth
www.myspace.com/nightoneartrh
Η trip-hop αισθητική 7 μουσικών και μιας εξαίρετης φωνής θα κατακλύσει το stage του θεάτρου λίγο μετά την έκδοση του 2ου δίσκου του group. Παρακολουθούνται φανατικά από τους λάτρεις του είδους.

EOS quartet
www.myspace.com/eosgroup
Ατμοσφαιρική cinematic jazz, μουσική που ταξιδεύει μέσα από 3 σημαντικούς μουσικούς και έναν video artist. Οι Eos εμφανίζονται σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ιδανική για θεατρική παρακολούθηση.

Berlin Brides
www.myspace.com/berlinbrides
Το θηλυκό pop punk group που έκανε αίσθηση στο velvet festival και δέχεται μεγάλη απήχηση από το - όλο και αυξανόμενο - new wave κοινό.

Naked As We
www.myspace.com/nakedaswe
Ενα νέο rock cabaret group με πολύμορφα τραγούδια, ανατρεπτική διάθεση και video projections, δημιουργούν την δική τους θεατρική ατμόσφαιρα.

Φοίβος Δεληβοριάς
Το φεστιβάλ θα κλείσει με guest τον Φοίβο Δεληβοριά και την μπάντα του. Ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται συστάσεις.