Ο Στράτος Τζίτζης «καίει» τον μεταπολιτευτικό εαυτό μας

11.01.2013
Ο Στράτος Τζίτζης, σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Σώσε Με» και το «45m²», κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο χώρο του θεάτρου με την «Καύση», μια «μαύρη κωμωδία ενός κόσμου υπό διάλυση». Το cinemag.gr βρέθηκε στο θέατρο Όλβιο, στην πρόβα τζενεράλε της παράστασης και μίλησε με τον σκηνοθέτη για το έργο και το πού στέκεται σε σχέση με την κατάσταση της χώρας σήμερα.

Ο Στράτος Τζίτζης, γνωστός στο κινηματογραφικό κοινό ως σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Σώσε Με» και το «45m²», κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο χώρο του θεάτρου με την «Καύση», μια «μαύρη κωμωδία ενός κόσμου υπό... διάλυση». Το cinemag.gr βρέθηκε στο θέατρο Όλβιο, στην πρόβα τζενεράλε της παράστασης - δείτε στο βίντεο τι μας είπε.

Η «Καύση», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, αποτελεί μια «κρυφή» αλληγορία πάνω στη σημερινή κρίση. Μια παρέα πέντε ατόμων μαζεύεται σε ένα σπίτι, όπου έχει πεθάνει ένας δικός τους. Ενώ το κέντρο της πόλης «καίγεται» από ταραχές, αυτοί - κλεισμένοι στο σπίτι - δε μπορούν να συμφωνήσουν για τον τρόπο ταφής του. Το πτώμα σαπίζει, όμως αυτοί επιμένουν στις διαφωνίες τους. Η ανικανότητά τους να επικοινωνήσουν κορυφώνεται με απρόοπτα αποτελέσματα... Έτσι, με αφορμή μια οριακή κατάσταση και με αρκετό χιούμορ, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το «μεταπολιτευτικό» μας εαυτό στις διάφορες εκδοχές του, όπως αντιπροσωπεύονται από τα πέντε πρόσωπα του έργου.

Τα πέντε αυτά πρόσωπα ερμηνεύουν η Γωγώ Μπρέμπου, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Νίκος Γεωργάκης, η Ιωάννα Μαυρέα και η Βασιλική Τρουφάκου.

Η «Καύση» θα παρουσιάζεται στο θέατρο Όλβιο (Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Τηλ. 210-3414118) έως τις 27/2/2013.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της παράστασης εδώ.

Συνέντευξη - Κάμερα: Ρωμανός Αργυρόπουλος - Ιωάννου
Μοντάζ: Μαίρη Ρίζου