Captain America 2: Ο Στρατιώτης Του Χειμώνα - Ο σούπερ ήρωας επιστρέφει [vds]

09.12.2015
Μετά τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή του (βλ. Avengers), ο Steve Rogers (Chris Evans) παλεύει ακόμα να προσαρμοστεί στο σήμερα. Οι συνθήκες τον υποχρεώνουν να συνασπιστεί με την Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), γνωστή ως Black Widow, για να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο, αλλά συγκαλυμμένο εχθρό στην Ουάσινγκτον.

Στη συνέχεια, οι δυο τους θα ζητήσουν τη βοήθεια του Falcon (Anthony Mackie), αφού ο Winter Soldier, ένας ψυχρός δολοφόνος, έχει βαλθεί να τους εξοντώσει.

Ο παραγωγός Kevin Feige θεωρεί την ιστορία του Winter Soldier μια από τις καλύτερες ιστορίες του Captain America στη σειρά των κόμικς. Ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε από τον Ed Brubaker.

Η ιδέα του Winter Soldier τριγυρνούσε στο μυαλό του Brubaker για πολλά χρόνια. “Όταν ήμουν μικρός, ήμουν φανατικός θαυμαστής του Bucky. Όταν οι Stan Lee και Jack Kirby αποφάσισαν να φέρουν πίσω τον Captain America, αλλά χωρίς τον Bucky, ήξερα πως αν πρόκειται κάποια στιγμή να γράψω κάποια ιστορία του Captain America, το πρώτο που θα έκανα, θα ήταν να επαναφέρω τον Bucky”.

Οι παραγωγοί οριοθέτησαν την ιστορία και στη συνέχεια έδωσαν πάσα στους σεναριογράφους Christopher Markus και Stephen McFeely που έγραψαν και το σενάριο της πρώτης ταινίας “Captain America: Ο Πρώτος Εκδικητής”. Ο παραγωγός Feige σχολιάζει για το συγγραφικό δίδυμο: “Είναι απλά τέλειοι, αφού είναι άκρως μυημένοι στον κόσμο των κόμικς. Διαθέτουν, επίσης, απίστευτες συγγραφικές ικανότητες και είναι εξαιρετικά δημιουργικοί”.

“Πάντα συμπαθούσαμε τον Winter Soldier, είναι ένας πολύ cool χαρακτήρας και ένας συνεκτικός κρίκος του παρόντος με το παρελθόν” σχολιάζει ο σεναριογράφος Christopher Markus. “Είναι ένας χαρακτήρας που θα μπορούσε να είναι η αρνητική εικόνα του Captain America” σχολιάζει χαρακτηριστικά ο έτερος σεναριογράφος Stephen McFeely. “ Ο ένας κοιμόταν για 70 χρόνια και ο άλλος την ίδια στιγμή σκότωνε ανθρώπους. Ο ένας εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο άλλος έχει περάσει 70 χρόνια υπονομεύοντας κυβερνήσεις και δολοφονώντας προέδρους” καταλήγει ο McFeely.

Όπως και στην πρώτη ταινία, έτσι και εδώ η ιστορία είναι διανθισμένη με έντονες συναισθηματικές καταστάσεις. Στο “Captain America: Ο Πρώτος Εκδικητής” ο Steve Rogers θυσιάζει την προσωπική του ευτυχία και το μεγάλο του έρωτα με την Peggy Carter για το γενικό καλό. Και σε αυτήν την ταινία, αντιμετωπίζει ένα δίλημμα σχετικά με έναν κοντινό του φίλο. Πρέπει να ρισκάρει πολλά για να τον σώσει”.

Για τους δύο σκηνοθέτες ήταν σαφώς πιο εύκολο το ότι δεν είχαν να χτίσουν ένα χαρακτήρα από την αρχή. “Δεν χρειάστηκε να ξοδέψουμε 40 λεπτά από την ταινία για να τον περιγράψουμε και στη συνέχεια να φτάσουμε στην κορύφωση, όπου αυτός μετατρέπεται σε ήρωα” σχολιάζει ο Joe Russo. “Είχαμε την ευχέρεια να ξεκινήσουμε αμέσως από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει στο σήμερα ο Steve Rogers. Έχουμε μια πιο μοντέρνα εκδοχή του ήρωα, ώστε να σκέφτεται και να πολέμα σαν σύγχρονος στρατιώτης” καταλήγει.

Κανάλι: Nova Cinema 3
Ημέρα προβολής: Τετάρτη
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 130 λεπτά
Ηθοποιοί: Κρις Έβανς, Σκάρλετ Τζόχανσον, Κόμπι Σμόλντερς, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Έμιλι Βανκάμπ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Χέιλει Άτγουελ, Άντονι Μακί, Σεμπάστιαν Σταν, Ντομινίκ Κούπερ, Φρανκ Γκρίλο , Τόμπι Τζόουνς, Άλαν Ντέιλ, Τζένι Αγκουτέρ