BIO:Ίσως η πιο επικερδής horror σειρά σε σχέση με το μηδαμινό σχεδόν budget της που δεν ξεπερνούσε τα $4 εκατομμύρια κατά μέσο όρο και στις 5 πρώτες ταινίες ενώ τα έσοδα ήταν πάνω από $100 εκατ. παγκοσμίως για την καθεμιά από αυτές. Πολύ σκληρό και απρόβλεπτο θρίλερ που έκανε διάσημο τον Jigsaw ως έναν ακόμα inventive serial killer και μάλιστα με δαρβινικές εμπνεύσεις, καθώς έβαζε τα θύματα του να σκοτώνονται μεταξύ τους για να επιζήσει ο ? ικανότερος από αυτούς. Για πρώτη φορά τον γωνρίσαμε το 2004.

BOX OFFICE:Saw // $55.2 εκατ. // $103.1 παγκοσμίως
Saw 2 // $87 εκατ. // $147.7 παγκοσμίως
Saw 3 // $80.2 εκατ. // $164.9 παγκοσμίως
Saw 4 // $63.3 εκατ. // $139.4 παγκοσμίως
Saw 5 // $56.7 εκατ. // $113.1 παγκοσμίως

STORY:Ο Jigsaw, όπως αποκαλύφθηκε στο No 2 (-στο πρώτο φιλμ δεν ξέραμε τίποτα-) ήταν ετοιμοθάνατος από καρκίνο στον εγκέφαλο κι έτσι του μπήκε η ιδέα να διασκεδάσει τον πόνο του βάζοντας άτομα που προξενούσαν κακό στους άλλους να σκοτώνονται μεταξύ τους, στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από φοβερές και τρομερές αιματηρές παγίδες.
Ενώ στη δεύτερη ταινία του franchise η αστυνομία τον συλλαμβάνει, αυτός στο τέλος ξέφυγε ετοιμοθάνατος και τελικά πεθαίνει στο τρίτο μέρος της σειράς, μαζί με την μαθητευόμενή του Αμάντα. Τελικά, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν κι άλλοι μπερδεμένοι στον κύκλο του αίματος, με τελευταίο τον ντεντέκτιβ Ηoffman, του οποίου η ιστορία τελειώνει στο Νο 6.

UPDATE:Το Νο 6 προβλήθηκε μόλις τον Οκτώβριο, χωρίς μεγάλη επιτυχία και μάλλον θα είναι και το τελευταίο.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ:Αναμφισβήτητα το τέλος του Νο 1 στο οποίο αποκαλύφθηκε ότι το πτώμα στο πάτωμα από την αρχή της ταινίας δεν ήταν παρά ο ίδιος ο Jigsaw...ολοζώντανος.

ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ:Βασικά, το μυαλό του, που σχεδίαζε όλες αυτές τις θανατηφόρες παγίδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ