Εχετε Κάνει Κράτηση;

01.08.2007
Η Κέιτ (Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς) είναι επιτυχημένη σεφ σ' ένα μοδάτο εστιατόριο. Αρκετά νευρωτική και μανιώδης με τον έλεγχο, θα αναγκαστεί να προσαρμόσει τον τρόπο ζωή της, όταν η αδερφή της πεθάνει, αφήνοντας στην ίδια την κηδεμονία της νεαρής ανιψιάς της.
Η Κέιτ (Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς) είναι επιτυχημένη σεφ σ' ένα μοδάτο εστιατόριο. Νευρωτική και συγκεντρωτική, θα αναγκαστεί να προσαρμόσει τον τρόπο ζωή της, όταν η αδερφή της πεθάνει, αφήνοντας στην ίδια την κηδεμονία της νεαρής ανιψιάς της.

Παράλληλα, ένας νέος μάγειρας, ο γοητευτικός, αλλά και εκκεντρικός Νικ (Άαρον Έκχαρτ), έρχεται να δουλέψει στο εστιατόριο που εργάζεται. Η μεταξύ τους χημεία είναι εμφανής από την αρχή, φέρνοντας την Κέιτ αντιμέτωπη με συναισθήματα που για πολύ καιρό θεωρούσε ότι δεν είχε ανάγκη.

Η ταινία -που αποτελεί ριμέικ της επιτυχημένης γερμανικής ταινίας του 2001, Bella Martha- δεν είναι τίποτα άλλο από μία πιστή αναπαραγωγή των κλισέ των ρομαντικών κομεντί που προσπαθεί πάση θυσία να συγκινήσει είτε με ένα φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι που το κεραυνοβολεί ο θεός έρωτας είτε μέσω ενός μικρού συμπαθητικού -συνήθως ορφανού- παιδιού.
Στο «Εχετε κάνει Κράτηση» συναντούμε και τις δύο περιπτώσεις, μόνο που η συγκίνηση που υποτίθεται πως θα έπρεπε να βιώσουμε... παραχώρησε ευγενικά τη θέση της σε μία ατέρμονη βαρεμάρα που δεν έλεγε να τελειώσει.

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ