Τζιν: Το φάρμακο που έγινε ποτό

17.07.2016
Σε αυτό έχουν αναφερθεί προσωπικότητες όπως ο λόρδος Μπάιρον που θεωρεί τον κέδρο Τοσκάνης ως ένα από τα πιο πλούσια υλικά που το αρωματίζουν.

Ο λόγος για το κλασικό τζιν! Ποιός άλλωστε δε γνωρίζει το διάσημο Dry Martini, την ιδιαίτερη προτίμηση του Τζέιμς Μποντ με την ελίτσα;

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως στο μεσαίωνα το ποτό χρησιμοποιήθηκε ως... φάρμακο για το στομάχι και τη χολή! Σήμερα αποτελεί μια από τις κυριότερες βάσεις για κοκτέιλ, συνοδεύει άψογα διεθνή κουζίνα και μπορεί να προσφερθείν κι ως απεριτίφ.

Ως βάση του έχει αποστάγματα κωνοφόρων δέντρων ενώ διακρίνουμε κυρίως δύο τύπους τζιν, το London Dry Gin που είναι εξαιρετικά ελαφρύ με κυρίαρχο το άρωμα του κέδρο και το Plymouth Gin, που είναι ξηρό και φρουτώδες. Σήμερα, κυκλοφορούν περισσότερες από 30 μάρκες σε όλον τον κόσμο.

Κοκτέιλς με τζιν

* Νεγκρόνι

* Ντράι Μαρτίνι

* Έξτρα ντράι Μαρτίνι

*Μπρονξ κοκτέιλ

* Τζιν Φιζ