Χοιρινό γιαχνί

07.01.2011

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζ. κρασί άσπρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε και στραγγίζετε το κρέας. Το κόβετε σε κομματάκια και το ροδίζετε σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

2. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζετε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και προσθέτετε το κρέας.

3. Ανακατεύετε και έπειτα από 2 λεπτά σβήνετε με το κρασί.

4. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι και περίπου 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

5. Σερβίρετε το χοιρινό συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή ρύζι με λαχανικά και χόρτα βραστά.