Ρύζι με κάστανο, σταφίδες και αμύγδαλο

13.01.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ATOMA

  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
  • 8 κάστανα βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες βουτηγμένες σε κονιάκ
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 5 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ρόδι

Eκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις γίνει διάφανο, ρίχνουμε μέσα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και τα κάστανα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και το αλατοπίπερο, και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Λίγο πριν από το τέλος του μαγειρέματος, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας μέχρι να σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε το πιάτο με σπόρους ροδιού και σερβίρουμε ως συνοδευτικό σε ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα.