Σοκολάτένια σος σε βάζο

18.01.2011

Yλικά

  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 6 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κουτ. γλυκού κονιάκ

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι την κουβερτούρα σπασμένη σε πολύ μικρά κομματάκια, μαζί με τη βανίλια και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Αρωματίζουμε τη sauce σοκολάτας με το κονιάκ. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο, την αφήνουμε να κρυώσει και κλείνουμε.

Tip: Μπορούμε, επίσης, να αρωματίσουμε τη sauce σοκολάτας με 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ μέντα ή πορτοκάλι.