Μπισκότα Σοκολάτας με άρωμα τζίντζερ και καραμέλα

04.07.2011

Yλικά

  • 75 ml μελάσα
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
  • 60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3/4 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη (γαρίφαλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο)
  • 1 αβγό
  • 425 γρ. αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • σοκολάτα μαύρη λιωμένη
  • chocolate chips και σπασμένα μπαστουνάκια καραμέλας

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη μελάσα μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μπολ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα, το τζίντζερ, το μείγμα των μπαχαρικών, το αβγό και το αλεύρι, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να επιτύχουμε μiα εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε με τη ζύμη μεγάλα, αλλά λεπτά μπισκότα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 180°C. Τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν, τα περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τα chocolate chips και την καραμέλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε φακελάκια για CD, δένουμε με μια κορδέλα και έχουμε ένα γλυκό δώρο έκπληξη για τα παιδιά κάθε ηλικίας!

Tip: Ανάλογα με την προτίμηση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαύρη σοκολάτα με γάλακτος ή με λευκή κουβερτούρα.