Καπαμά

17.02.2011

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι (1 κιλό περίπου)
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζ. καφέ ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε, πλένετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

2. Τα σοτάρετε ελαφρά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τα βγάζετε σε μια πιατέλα.

3. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε το κουνουπίδι και σβήνετε με το ξίδι.

4. Έπειτα ρίχνετε τις ντομάτες, τη δάφνη, το ανάλογο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά γαι 30 λεπτά περίπου μέχρι γίνει το κουνουπίδι και να πήξει η σάλτσα.