Πορτσίνι με ταλιατέλες

08.03.2011

Υλικά για 4 μερίδες

• 40 γραμμ. αποξηραμένα πορτσίνι
• 1 πακέτο ταλιατέλες
• 1 κούπα λευκό, ξηρό κρασί
• 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος light
• 2-3 σκελίδες σκόρδο (σε λεπτές φέτες)
• 1 κ.γ. ξύσμα μοσχοκάρυδου
• 1 κ.γ. πιπέρι
• ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
• παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σκεπάζουμε τα πορτσίνι με χλιαρό νερό για να μουλιάσουν (15΄). Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 1 ποτηράκι από το ζουμί των μανιταριών και αφήνουμε το μίγμα να βράσει, ώσπου να μειωθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα (3-4΄).Παράλληλα, βράζουμε το υπόλοιπο ζουμί συν 2 λίτρα νερό. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και τις βράζουμε για 6-8΄ ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε ½ κούπα κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά (5΄). Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα πορτσίνι και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.