Πρασοτηγανιά Μακεδονίας

08.02.2011

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κιλό πράσα
  • 500 γραμμ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε τα πράσα σε νερό που κοχλάζει και τα αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.

2. Βράζετε τα καρότα και τα στραγγίζετε σε τρυπητό μαζί με τα πράσα.

3. Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοψηθεί και να ροδίσει.

4. Ρίχνετε τα πράσα, τα καρότα και την ντομάτα. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν βράσεις σε δυνατή φωτιά. Μόλις φύγουν τα υγρά, ρίχνετε το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι και τη ρίγανη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ