Aρνίσιο συκώτι αβγολέμονο

13.05.2011
Zεματίζουμε το συκώτι για 5 λεπτά σε νερό που βράζει, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μπουκιές. Tο σοτάρουμε σε 5 κουτ. σούπας καυτό ελαιόλαδο μαζί με 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.

Zεματίζουμε το συκώτι για 5 λεπτά σε νερό που βράζει, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μπουκιές. Tο σοτάρουμε σε 5 κουτ. σούπας καυτό ελαιόλαδο μαζί με 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε 3 μαρούλια χοντροκομμένα και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά. Xτυπάμε πρώτα τα ασπράδια από 2 αβγά σε μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και τον χυμό 2 λεμονιών. Pίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα και ύστερα το ρίχνουμε όλο μαζί στο φαγητό, έχοντας τη φωτιά πολύ χαμηλά. Aφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.