Χοιρινός λαιμός με σος μπάρμπεκιου

22.08.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 2 κιλά μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού Τabasco
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα BBQ

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες και τις αφήνουμε σε πιατέλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον σε μεγάλο τηγάνι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το λίπος του. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το Τabasco και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξίδι, τη Worcestershire sauce τον χυμό πορτοκαλιού, τη σάλτσα BBQ και τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι και σοτάρουμε σε αυτό τις μπριζόλες καλά, για 3 λεπτά περίπου από την κάθε τους πλευρά. Τέλος, τις μεταφέρουμε σε ταψί, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις ψήνουμε στον φούρνο για μία ώρα περίπου. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με αρκετή σάλτσα.