Ταλιατέλες με σάλτσα από κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρια

18.05.2012

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
Αλάτι

Για τη σάλτσα με κατσικίσιο τυρί

* 4 κ.σ. ΒΙΤΑΜ
* 1 πράσο σε ροδέλες
* 75 γρ. κουκουνάρι
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
* 200 γρ. κρέμα γάλακτος
* ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
* 200 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
* αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Για τη σάλτσα:

* Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ΒΙΤΑΜ και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια, για 2 λεπτά περίπου. Μόλις ροδίσουν βάζουμε το πράσο και το σοτά- ρουμε μέχρι να μαλακώσει.

* Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

* Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

* Ρίχνουμε το μαϊντανό. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.