Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι και θαλασσινά

23.05.2012

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μεγάλος
Μερίδες: 9

Υλικά

* 9 ντομάτες μέτριες όχι πολύ ώριμες
* 3 πράσινες, 3 κόκκινες και 3 πορτοκαλί πιπεριές
* 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
* ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1 κουτ. σούπας δυόσμο
* 400 γρ. ρύζι τύπου γλασέ
* 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
* 2 κύβους λαχανικών Knorr
* 40 γρ. ντοματοπελτέ
* 200 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
* 100 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
* 100 γρ. μύδια ψίχα
* 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
* ½ ποτήρι του κρασιού ούζο
* ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε τους 2 κύβους λαχανικών. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα θαλασσινά. Όταν τα θαλασσινά βράσουν, τα στραγγίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και φυλάμε τον ζωμό τους.

2. Ανοίγουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κρατώντας στην άκρη την ψίχα από τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε την ψίχα της ντομάτας και τη ρίχνουμε σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο.

3. Κόβουμε σε μικρούς κύβους τη μισή ποσότητα του Βιτάμ και τη ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις μαραθούν τα μυρωδικά και το κρεμμύδι, σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των θαλασσινών και σιγοβράζουμε έως ότου πάρει μερικές βράσεις το ρύζι.

4. Τοποθετούμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα που μόλις ετοιμάσαμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ σε ένα μέτριο σκεύος, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

5. Περιχύνουμε τα γεμιστά με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ºC για 45 λεπτά περίπου.