Μετσοβόνε πανέ με βινεγκρέτ ρίγανης

02.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

* 200 γρ. μετσοβόνε ή κατσικίσιο τυρί

* 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο

* 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο

* 3/4 φλιτζανιού νιφάδες βρόμης

* αλεύρι για όλες τις χρήσεις

* 60 γρ. βούτυρο

* 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ ρίγανης

* 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

* 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

* 2 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό

* 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

* 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

Eκτέλεση

Αφήνουμε το τυρί εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι και σε ένα άλλο τις νιφάδες βρόμης. Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και μετά σε τέταρτα και τα αλευρώνουμε.

Χτυπάμε σε μπολ το αβγό με το γάλα και βουτάμε στο μείγμα τα αλευρωμένα κομμάτια τυριού. Στη συνέχεια, τα πανάρουμε καλά με τις νιφάδες βρόμης και τα ξαναβουτάμε στο μείγμα του αβγού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα παναρισμένα κομμάτια του τυριού σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ροδίσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μούλτι ή σε ένα μπολ με καπάκι και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σερβίρουμε το τηγανητό τυρί με τη βινεγκρέτ ρίγανης και φρέσκια σαλάτα εποχής.