Κροκέτες με καβούρι και πατάτα

12.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

250 γρ. καβούρι κονσέρβας

2 πατάτες μεγάλες

4 κουτ. σούπας μαγιονέζα

1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

αλάτι

πιπέρι λευκό χοντροκοπανισμένο

φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον πουρέ: Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το καβούρι και το ανακατεύουμε με τον πουρέ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπούκοβο και προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε ελαφρώς, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε με το μείγμα μικρά μπαλάκια. Πλαταίνουμε τα μπαλάκια ανάμεσα στις παλάμες μας και τα τοποθετούμε σε δίσκο. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή σχοινόπρασο) και σερβίρουμε.

Tip: Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του ορεκτικού μας, βουτάμε τις κροκέτες μέσα σε παπαρουνόσπορο.