Τηγανίτες με παντζάρια και ντιπ από κατίκι

12.09.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 250 γρ. παντζάρια προβρασμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μελάσα ροδιού (ή πετιμέζι)

Για τις τηγανίτες

  • 200 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • χλιαρό γάλα (όσο πάρει)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για το ντιπ

  • 150 γρ. κατίκι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • πιπέρι τριμμένο

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις τηγανίτες ανακατεύοντας καλά τα υλικά τους ώστε να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε τα υλικά του ντιπ, διορθώνοντας τη γεύση αν χρειαστεί. Λιώνουμε στο μπλέντερ τα παντζάρια με τα υπόλοιπα υλικά. Κάνουμε μικρά πιτάκια με τη ζύμη και τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο. Αλείφουμε με την κρέμα παντζαριού και σερβίρουμε με το ντιπ.