Ανθότυρο με πιπεριές και μαριναρισμένες ελιές

15.10.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ημέρα
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

* 3-4 πιπεριές χρωματιστές

* 250 γρ. ανθότυρο

* πιπέρι φρεσκοτριμμένο

* ψωμί φρυγανισμένο

* Για τις ελιές

* 250 γρ. ελιές πράσινες

* 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

* 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

* 1 κουτ. γλυκού σπόρους μάραθο

* 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο σε σπόρους

* 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό

* 1/2 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις ελιές μία μέρα νωρίτερα: Ζεσταίνουμε το σκόρδο, τον μάραθο, το κόλιαντρο, το πιπέρι και το ξύσμα με λίγο ελαιόλαδο σε τηγανάκι.

Προσθέτουμε τις ελιές και τις αφήνουμε να μαριναριστούν. Ψήνουμε τις πιπεριές στους 180°C μέχρι να μαυρίσουν, για 30-40 λεπτά περίπου. Επειτα, τις κλείνουμε σε σακούλα να «ιδρώσουν» και τις ξεφλουδίζουμε.

Κόβουμε το ανθότυρο σε κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και τα τυλίγουμε με τις πιπεριές. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε με τις μαριναρισμένες ελιές και το φρυγανισμένο ψωμί.