Μακαρόνια τηγανητά με παρμεζάνα

08.01.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, συνήθως στους 50°C. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για το διπλάσιο χρόνο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία τους.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 2 ώρες και 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 1 μεγάλο μπολ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια

Υλικά

500 γρ. πένες

1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο

1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

λάδι για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

ΕKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, συνήθως στους 50°C. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για το διπλάσιο χρόνο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σουρώνουμε και τα απλώνουμε (σε μια στρώση) σε δύο ταψιά καλυμμένα με λαδόκολα. Τα μεταφέρουμε στον φούρνο και τα αφήνουμε για 2 ώρες περίπου να στεγνώσουν αργά. Μόλις στεγνώσουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε κατσαρόλα και μόλις κάψει καλά, τα τηγανίζουμε λίγα λίγα μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αναμειγνύουμε το κόλιαντρο, το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα σε μπολ. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα μακαρόνια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα του τυριού και των μπαχαρικών. Τα σερβίρουμε ως σνακ.