Το φαγητό απέτυχε κι έχεις καλεσμένους;

29.10.2012
Πώς γίνεται όμως πάντα κάτι να πηγαίνει στραβά όταν έχεις καλέσει κόσμο για φαγητό; Κι εκεί που ήθελες να εντυπωσιάσεις, φοβάσαι πως όχι μόνο δε θα το πετύχεις αλλά θα αφήσεις τους καλεσμένους σου νηστικούς!

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει κι εσύ πρέπει να σκεφτείς γρήγορα τι θα κάνεις για να σωθείς από την καταστροφή… Πριν τα βάψεις μαύρα σκέψου πως λύσεις υπάρχουν και δεν είναι μονάχα μια. Ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά μπορείς να τα διορθώσεις αρκεί να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου!

1. Σκέψου γρήγορα & βάλε φαντασία!

Σε πρώτη φάση σκέψου γρήγορα και χρησιμοποίησε ότι υλικό διαθέσιμο μπορείς να έχεις για μικρές μετατροπές στη συνταγή. Ακόμη κι αν έχεις ενημερώσει τους καλεσμένους για το φαγητό που θα μαγειρέψεις, μπορείς να δικαιολογηθείς λέγοντας πως τελευταία στιγμή αποφάσισες να φτιάξεις κάτι ακόμη πιο γευστικό. Κανείς δε θα το καταλάβει κι εσύ θα κερδίσεις για ακόμη μια φορά τη φήμη της καλής μαγείρισσας!

Κι αν δεν μπορείς να σκεφτείς κάποια μετατροπή του φαγητού ή αν κι αυτή απέτυχε τι κάνεις; Ηρέμησε! Υπάρχει κι άλλη εναλλακτική.

2. Τι έχεις ήδη μέσα στο ψυγείο;

Ένας άλλος καλός τρόπος για να καλύψεις την αποτυχία είναι να χρησιμοποιήσεις το χθεσινό φαγητό και να το συνοδέψεις με κάτι γρήγορο.

Δες τι έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα, αν έχεις αποθηκευμένο φαγητό στην κατάψυξη που μπορείς να ζεστάνεις, αν έχει περισσέψει καμία μπριζόλα, αν έχεις έτοιμα πλασμένα μπιφτέκια, λουκάνικα, έτοιμες σφολιάτες όπως τυροπιτάκια κτλ.

Επίσης, τσέκαρε αν υπάρχουν στο ψυγείο σου τυροκομικά, αλλαντικά, ντοματούλα, αγγουράκι, κονσέρβες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμεύσει για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μεζεδάκια!

Μπορεί να είχες στο μυαλό σου ένα συγκεκριμένο μενού αλλά να θυμάσαι ότι και τα μεζεδάκια είναι μια εξίσου εντυπωσιακή ιδέα! Κι αν έχεις ξεμείνει από ιδέες σου έχουμε πολλές! Κλίκαρε εδώ και διάβασε 100 ιδέες για νόστιμα & εντυπωσιακά μεζεδάκια!

Αν πάλι δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα των μικρών μεζέδων, τότε μπορείς να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα!

3. Γρήγορα γεύματα

Τα εύκολα και γρήγορα φαγητά είναι σωτήρια σε κάθε περίπτωση που δεν έχεις χρόνο. Δεν σε σώζουν μόνο κάθε φορά που πεινάς και δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα αλλά και σε περιπτώσεις μαγειρικής καταστροφής!

Κρέας ψητό με συνοδεία ρυζάκι ή πατάτες ή ακόμη και μια σούπα γίνονται εύκολα και γρήγορα! Οι συνταγές λαχανικών

Είτε πρόκειται για συνοδευτικά ή κυρίως πιάτα, τα λαχανικά μπορούν να δώσουν πιάτα γευστικά αλλά και χορταστικά! Για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή στον τσελεμεντέ, τσέκαρε και διάλεξε μερικές συνταγές της αρεσκείας σου από το αρχείο των συνταγών μας για κάθε δύσκολη ώρα!

Τι γίνεται όμως αν το ψυγείο σου είναι άδειο ή αν έχεις απογοητευτεί τόσο που δεν έχεις όρεξη για νέα προσπάθεια; Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

4. Γιατί να μην παραγγείλεις;

Έχει συμβεί σε όλες μας! Είναι σαν κάποιος να σε έχει καταραστεί και κάθε προσπάθεια να σώσεις το φαγητό είναι απλά ολέθρια. Σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη ιδέα είναι να κρατήσεις το φαγητό που δεν σου πέτυχε για την επόμενη ημέρα και να προσφέρεις στους καλεσμένους κάτι διαφορετικό.

Ένα εύκολο και γρήγορο εφεδρικό σχέδιο είναι η παραγγελία από έξω. Κάθε προνοητική νοικοκυρά πρέπει να έχει στο συρτάρι της μια ποικιλία επιλογών delivery για τις… δύσκολες ώρες!

Αποφάσισε το στυλ του μενού και πράξε ανάλογα. Οι επιλογές σου είναι πολλές! Διεθνή ή ελληνική κουζίνα, μαγειρευτά ή ψητά, πικάντικες ή εξωτικές γεύσεις, ότι κι αν επιλέξεις και πάλι θα καταπλήξεις! Και αν η επιλογή γίνει σωστά – δε χρειάζεται να αποκαλύψεις πως πρόκειται για παραγγελία…

Από τη Δήμητρα Γκούντρα