Φασολάδα με πατάτα και μανέστρα

29.10.2013
Ξεπλένετε τα φασόλια, τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

5 μερίδες

  • ½ κιλό φασόλια άσπρα, μουλιασμένα σε νερό για 8-12 ώρες
  • 4 κλωναράκια σέλινο, κομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μικρές πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι μανέστρα
  • 4-5 μπουκετάκια κουνουπίδι

1. Ξεπλένετε τα φασόλια, τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

2. Αδειάζετε το νερό και προσθέτετε καινούργιο ζεστό νερό, τόσο ώστε να τα σκεπάζει.

3. Προσθέτετε το σέλινο, τα κρεμμύδια και τα καρότα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα βράζετε για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια.

4. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο.

5. Τέλος, προσθέτετε τις πατάτες, τη μανέστρα και το κουνουπίδι και βράζετε για ακόμα 30 λεπτά.

Πόσο κοστίζει συνολικά; Περίπου 3,25 ευρώ.

Θα την κάνω γιατί: Είναι το πλέον παραδοσιακό μας φαγητό και μάλιστα φτιαγμένο με τρόπο ακόμα πιο θρεπτικό και περισσότερο χορταστικό.

Εναλλακτική πρόταση; Φακές με πλιγούρι και λαχανικά.