Κοτόπουλο λεμονάτο

11.01.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

4 μπούτια κοτόπουλου μεγάλα ολόκληρα

4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 δαφνόφυλλα

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 λεμόνια (τον χυμό τους)

1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)

1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό

1½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου σπιτικό

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

EKTEΛEΣH

Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μόλις κάψει, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και σοτάρουμε κι από τις δύο πλευρές του για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να μυρίζει, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε τον ζωμό, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε για 50-60 λεπτά.

Tips: Αν θέλουμε έντονη τη γεύση του λεμονιού, μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα χυμό. ? Επίσης, είναι πολύ ωραία ιδέα να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τελείωμα του φαγητού.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ