Σάντουιτς με ψητή μελιτζάνα, ντομάτα, ρόκα και κατίκι

05.11.2012

Yλικά

  • ½ μπαγκέτα κομμένη στη μέση κατά μήκος
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 2½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας balsamico
  • 60 γρ. κατίκι ή τυρί κατσικίσιο
  • 1 σύκο ξερό
  • 1 κουτ. σούπας ελιά ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. σούπας μαϊντανό
  • ½ ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • φύλλα ρόκας
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Τοποθετούμε στο μπλέντερ το σύκο, την ελιά, τον μαϊντανό και μισή κουταλιά ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε ελαφρά και μεταφέρουμε το μείγμα σε πιατάκι. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες μελιτζάνας, τις αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αραδιάζουμε προσεκτικά σε ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε τις φέτες μελιτζάνας από τον φούρνο και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ραντίζουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Απλώνουμε το μείγμα σύκου και ελιάς στα δύο κομμάτια της μπαγκέτας. Βάζουμε στο ένα τις μισές μελιτζάνες και στη συνέχεια τοποθετούμε το τυρί, κατίκι ή κατσικίσιο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Πάνω στο τυρί βάζουμε τα φυλλαράκια της ρόκας και την ντομάτα, και στη συνέχεια την υπόλοιπη μελιτζάνα. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι ψωμί και σερβίρουμε ή πακετάρουμε για να πάρουμε το σάντουιτς μαζί μας στο γραφείο ή τη βόλτα. Είναι ένα σάντουιτς που μπορούμε να απολαύσουμε κρύο, αλλά και ζεστό.