Κουνουπίδι τηγανητό με πικάντικη μαγιονέζα

09.10.2013
Ετοιμάζουμε την πικάντικη μαγιονέζα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για τον χυλό

  • 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μαγιονέζα

  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο τριμμένο ή περισσότερο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την πικάντικη μαγιονέζα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη. Γεμίζουμε με νερό μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το κουνουπίδι) και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, βάζουμε το κουνουπίδι με το κοτσάνι και το βράζουμε για 15 λεπτά. Το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά και το σουρώνουμε. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια. Ετοιμάζουμε σε μπολ τον χυλό: Ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά περνώντας το από μια σήτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί στο νερό. Προσθέτουμε το τυρί και το αβγό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα. Μόλις κάψει το λάδι, βάζουμε το κουνουπίδι κομμάτι κομμάτι μέσα στον χυλό και στη συνέχεια το βάζουμε μέσα στο λάδι. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κουνουπίδι σε απορροφητικό χαρτί και μόλις στεγνώσουν, τα μοιράζουμε στα πιάτα. Σερβίρουμε με λίγη από τη σάλτσα μαγιονέζας.