Σαλάτα με κουνουπίδι ψητό και κάρι με γιαούρτι

21.02.2013
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κουνουπίδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 μήλο πράσινο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλιτζανιού ξινόγαλα
  • 2/3 φλιτζανιού γιαούρτι σακούλας
  • 2 κουτ. γλυκού κάρι σκόνη, γλυκό ή καυτερό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 3 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ?C. Απλώνουμε το κουνουπίδι σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και το μοσχοκάρυδο. Το ψήνουμε για 25 λεπτά. Την ώρα που το κουνουπίδι ψήνεται ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη σάλτσα τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Βγάζουμε το κουνουπίδι από τον φούρνο και το μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα. Πάνω στο κουνουπίδι μοιράζουμε τους κύβους από το μήλο. Τέλος, με ένα κουτάλι μοιράζουμε και τη σάλτσα στο κέντρο του κουνουπιδιού και σερβίρουμε.