Σούπα με μπρόκολο, γραβιέρα και καβουρμά

14.11.2014
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τον καβουρμά για περίπου 5 λεπτά
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 600 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 150 γρ. καβουρμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • γραβιέρα σε «νιφάδες» για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τον καβουρμά για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε τη σούπα για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα. Περνάμε τη σούπα από ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι και την αποθηκεύουμε σε ένα μπολ. Τη σερβίρουμε ζεστή με μερικές «νιφάδες» γραβιέρας στην επιφάνεια.