Μάφιν με μετσοβόνε, μήλο και δεντρολίβανο

09.10.2013

Yλικά

150 γρ. βούτυρο λιωµένο (χλιαρό)

1 αβγό

300 γρ. ξινόγαλα

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του

120 γρ. µετσοβόνε

1 µήλο σε µικρούς κύβους

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1/2 κουτ. γλυκού κύµινο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουµε σε µπολ καλά το βούτυρο µε το αβγό και το ξινόγαλα. Προσθέτουµε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κύµινο και το δεντρολίβανο και ζυµώνουµε καλά. Κόβουµε το µετσοβόνε σε κυβάκια και το βάζουµε στη ζύµη µαζί µε το µήλο. Αλατοπιπερώνουµε, ζυµώνουµε απαλά και γεµίζουµε µια φόρµα για µάφιν βουτυρωµένη και αλευρωµένη. Ψήνουµε για 25 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου