Κρακεράκια με μετσοβόνε και αμύγδαλα

18.06.2013

Yλικά

3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 πρέζα πιπέρι καυτερό κόκκινο

1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο

2 φλιτζάνια μετσοβόνε τριμμένο

2/3 φλιτζανιού αμύγδαλο χοντροτριμμενο

4 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

EKTEΛEΣH

Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο και το τυρί με μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα πιπέρια και συνεχίζουμε το χτύπημα με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Βάζουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα. (Η ζύμη θα είναι αρκετά σκληρή σε αυτό το στάδιο, αλλά μην ανησυχείτε). Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και της δίνουμε κυλινδρικό σχήμα διαμέτρου περίπου 4 εκατοστών. Τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη σφιχτά και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι σε ροδέλες διαμέτρου περίπου 5-8 χιλιοστών. Τις απλώνουμε στο χαρτί και τις ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Αφήνουμε τα κρακεράκια να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ