Κέικ αμυγδάλου με εσπεριδοειδή

19.07.2013
Βράζουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για μία ώρα περίπου. Στραγγίζουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα και 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 φόρμα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 πορτοκάλια βιολογικά
  • 1 λεμόνι βιολογικό
  • 6 αβγά
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 550 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

EKTEΛEΣH
Βράζουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για μία ώρα περίπου. Στραγγίζουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. Τα αναμειγνύουμε με τον πολτό των φρούτων. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ ελαφρώς βουτυρωμένη. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Tip: Μπορούμε να βράσουμε μία κουτ. σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας μας μαζί με 1-2 κουτ. σούπας κονιάκ σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά και να γλασάρουμε με το μείγμα την επιφάνεια του κέικ.