Σαρδέλες ρολά

16.05.2013

Yλικά

1 κιλό σαρδέλες

1 φλιτζάνι τουρσιά διάφορα ψιλοκομμένα

5-6 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή

1 λεμόνι (τον χυμό του)

2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αμπελόφυλλα φρέσκα (αν είναι η εποχή τους)

EKTEΛEΣH

Πλένουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε κόκαλο και κεφάλι, ανοίγοντάς τες σε φιλέτο. Αλατίζουμε ελαφρώς και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ανακατεύουμε σε μπολ τα τουρσιά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, την κάππαρη, τον μαϊντανό και την πιπεριά. Γεμίζουμε τα φιλέτα με το μείγμα, ξεκινώντας από πάνω προς την ουρά και σχηματίζοντας μικρά ομοιόμορφα ρολά. Στρώνουμε μερικά φρέσκα αμπελόφυλλα σε μέτρια απλωτή κατσαρόλα (πλακερό). Τοποθετούμε από πάνω τα ρολάκια, προσέχοντας να μην ανοίξουν και να μην κοπεί η ουρά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ούζο.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ