Φασόλια με λουκάνικο και σπανάκι

09.05.2013

Yλικά

500 γρ. φασόλια μικρά βρασμένα

400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο

200 γρ. λουκάνικο πικάντικο κομμένο σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 δαφνόφυλλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1-2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και το θυμάρι και τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το λουκάνικο, το σκόρδο, την κανέλα και την πάπρικα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, το ξίδι και 100 ml νερό. Σιγοβράζουμε για λίγο και ρίχνουμε και το σπανάκι. Μόλις μαραθεί λίγο το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου