Σοκολατένια βραχάκια

28.03.2014
Συνταγή Χρήστος Μπιτσακτσής

Υλικά

-½ κιλό αμύγδαλα ή φουντούκια κομμένα στα δύο
-250 γρ. ζάχαρη καστανή
-80 γρ. νερό
-½ κιλό σοκολάτα κουβερτούρα

Eκτέλεση

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και αδειάζουμε μέσα του το περιεχόμενο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και βάζουμε μέσα το ταψί μας. Επειτα από 10 λεπτά, ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα αμύγδαλα. Μόλις πάρουν χρώμα και είναι τραγανά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (32°C) και τη ρίχνουμε μέσα στα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε, παίρνουμε μείγμα με κουταλάκι και κάνουμε βραχάκια σε σχήματα της αρεσκείας μας, τα οποία βάζουμε ακολούθως μέσα σε χάρτινες θήκες.

Tip: Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ελαιόλαδο για να γυαλίσουμε τα σπιτικά σοκολατάκια γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αλλοιώσουμε τη γεύση τους.