Τα μακαρόνια σαλάτα (4 απολαυστικές συνταγές)

28.12.2015
Οι σαλάτες που χορταίνουν...

Mπορεί να τις λέμε «σαλάτες», αλλά πρόκειται για κύρια, χορταστικά πιάτα. Οι σαλάτες με ζυμαρικά είναι δροσερές, ανάλαφρες και μπορούν να ετοιμαστούν από πριν σε ένα τραπέζι!

Η διασικασία, άλλωστε, είναι εξαιρετικά απλή: Bράζουμε τα ζυμαρικά ελάχιστα πιο al dente από ό,τι συνήθως, τα στραγγίζουμε κάτω από κρύο νερό και τα ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Κι επειδή η ποικιλία είναι σημαντική και η όρεξη διαφέρει από μέτα σε μέρα, σου προτείνουμε 4 απολαυστικές μακαρονοσαλάτες, με ψάρι, κοτόπουλο ή καθαρά χορτοφαγική με τοματίνια για να επιλέξεις, Δοκίμασέ τις όλες και πες μας αν σου άρεσαν, γράφοντας τη γνώμη σου με σχόλιο κάτω απόι τη δημοσίευση. Εσύ ποιά από τις 4 προτιμάς και γιατί;

4 απολαυστικές συνταγές για μακαρονοσαλάτα

(Για να μεταβείς στην κάθε συνταγή κάνε κλικ στην αντίστοιχη φωτογραφία)

* Με σολομό ή καπνιστή πέστροφα

Απλή και φρέσκια σαλάτα για τους λάτρεις των ψαριών. Κατίκι, άνηθος, φασολάκια και λεμόνι παντρεύονται τέλεια με ζυμαρικά! Προτείνουμε φιογκάκια. Κάνε κλικ στη φωτογραφία και μάθε όλα τα υλικά και τη δοσολογία.

* Με τόνο & αντζούγια

Γευστικότατη σαλάτα και πλήρες γεύμα! Γίνεται εύκολα, γρήγορα και δίχως κόπο για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις. Χορταστική και νόστιμη. Μάθε πώς θα τη φτιάξεις.

* Με ντοματίνια

Αν προτιμάς κάτι σε πιο ελαφρύ γεύμα ή σου αρέσουν οι καθαρές τροφές, αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι ιδανική. Ελαφριά στη γεύση δίχως πολλά - πολλά αλλά γεσυτική στο έπακρον. Δοκίμασέ τη και δε θα χάσεις.

* Μακαρονοσαλάτα του Kαίσαρα

Ποιός είπε πως η σαλάτα του καίσαρα γίνεται μόνο με μαρούλι; Μπορεί να γίνει και με μακαρόνι. Για απόλαυση στο φουλ πρόσθεσε εκτός από μπέικον ή κοτόπουλο, αβοκάντο στο ζυμαρικό! Όσο για τη σος ακολουθείς την κλασική διαδικασία. Κι αν δεν ρην ξέρεις τσέκαρε πώς θα φτιάξεις μακαρονοσαλάτα του καίσαρα με οδηγίες βήμα βήμα κλικάρωντας την παρακάτω φωτογραφία.