Αρωματική ψητή μυζήθρα

12.01.2015
Στην Κρήτη ξέρουν από τυριά και ειδικά από μυζήθρα. Το λευκό αυτό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα έχει μια απαλή, υπόξινη γεύση που αν συνδυαστεί σωστά μπορεί να δώσει υπέροχα, αρωματικά επιδόρπια!

Υλικά για 8 άτομα

  • 500 γρ. μυζήθρα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι

Eκτέλεση
Aλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ και στρώνουμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί Χτυπάμε πολύ καλά στον κάδο του μίξερ τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, την κρέμα, τα αβγά, τον χυμό και τη βανίλια για 5 λεπτά. Mεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να δέσει ελαφρά. Bγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά περίπου. Mόλις κρυώσει, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να δέσει καλά και ξεφορμάρουμε.

ΗΛΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ