Λινγκουίνι με γαρίδες και φασολάκια

04.05.2015
Κόβουμε τα φασολάκια πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση κάθετα. Βράζουμε τα λινγκουίνι και τα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε τα φασολάκια και τις γαρίδες.

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 150 γρ. φασολάκια λεπτά
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

Eκτέλεση
Κόβουμε τα φασολάκια πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση κάθετα. Βράζουμε τα λινγκουίνι και τα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε τα φασολάκια και τις γαρίδες. Σουρώνουμε τα λινγκουίνι, κρατώντας μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το ζεστό νερό από τα λινγκουίνι, τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και το μισό τυρί. Προσθέτουμε στο μείγμα τα λινγκουίνι με τις γαρίδες και τα φασολάκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.